Du er velkommen til at tage din cykel med i tog, metro, havnebusser og i visse busser. Der kan dog være begrænsninger for, hvilke tidsrum du kan medtage din cykel, og om du skal have en billet til den.

Én cykel må medtages per person, og kan kun medbringes, hvis pladsforholdene er til det – personalet vurderer, om der er plads.

Rejser du på rejsekort og skal have din cykel med i flere transportmidler, kan du nøjes med at checke din cykel ind ved rejsens start. Når du checker ind ved skift af transportmiddel, følger cyklen automatisk med. Det koster ikke ekstra.

 

Læs mere, hvis du skal rejse med...

I de fleste busser er det tilladt at tage din cykel med.

I havnebussen kan du tage cyklen gratis med. I øvrige busser skal du have cykelbillet, men vær opmærksom på at du ikke kan købe cykelbillet i selve bussen.

Cyklen skal anbringes midt i bussen og være fastgjort med sele.

I en bus kan der højst være to enheder, med mindre andet er angivet i bussen. En enhed er enten en cykel, en kørestol eller en barnevogn. Den kunde, som er steget på først, har fortrinsret.

I følgende buslinjer er det ikke tilladt at medbringe cykel:

  • Alle buslinjer med numre fra 1A til 98N hele døgnet (gælder ikke 5C og E-busser)
  • E- og S-busser samt 5C i myldretiden på hverdage (7.00-9.00 samt 15.30 – 17.30). OBS: Det er ikke tilladt at færdiggøre din rejse med cyklen, selv om du er steget på, inden tidsbegrænsningen startede.
  • Linjerne: 132, 133, 134, 135, 137, 139, 151, 152, 160, 161, 165, 166, 167, 168, 169, 176, 179, 182, 183, 184, 185, 555, 571, 572, 585, 586, 666, 752, 755, 771, 772, 773, 774, 791, 792, 851, 993

I S-toget kan du tage din cyklen med gratis på alle tider af døgnet. På Nørreport station må du på hverdage dog ikke stå af og på med din cykel i tidsrummet 7.00-9.00 og 15.30-17.30.

I fjern- og regionaltog skal du købe en cykelbillet til din cykel. Prisen på en cykelbillet afhænger af, hvor langt du skal rejse.

Du kan købe cykelpladsbillet til din cykel til InterCity- og InterCityLyn-tog i DSB Salg & Service og 7-eleven på DSB stationer og DSB Kundecenter 70131415, og det er et krav, at du gør det i perioden 1. maj til 31. august. Begge dage inkl.

I visse lokalbanetog (Frederiksværkbanen, Nærumbanen, Gribskovbanen, Hornbækbanen og Lille Nord) er det gratis at medbringe en cykel.

Du kan tage 3-hjulet handicapcykel forsynet med et handicapsymbol udstedt af Handicaporganisationernes Brugerservice med gratis i alle tog.

Når du har din cykel med i metroen, skal du have en cykelbillet til den.

I metroen er der cykelspærretid i myldretiden. Det betyder, at du ikke kan have din cykel med alle hverdage mellem kl. 7.00 - 9.00 og igen om eftermiddagen mellem kl. 15.30 - 17.30. Det er ikke tilladt at færdiggøre din rejse med cyklen, selv om du er steget på, inden cykelspærretiden startede.

Cykelspærretiden er ophævet fra 1. juni til og med 31. august.

Foldecykler

Du må gerne medtage foldecykler, der fylder mindre end 30 x 60 x 100 cm, i tog, bus og metro i hovedstadsområdet uden køb af en cykelbillet. Cyklen skal transporteres sammenfoldet under hele rejsen og i omsluttende emballage.

Børnecykler

Børnecykler betragtes som legetøj, og er dermed gratis at medbringe, hvis de ikke overstiger målene for bagage, som er 30 x 60 x 100 cm, og hvis der er mindst en betalende kunde med.

Cykelvogne og større cykler

Generelt må du ikke medtage påhængsvogne, Christianiacykler, longjohns, ladcykler og andre store cykler i bus, tog og metro. Specialcykler kan dog medtages i DSB Øresunds tog over Øresund mellem stationerne Tårnby og Hyllie. Det er ikke tilladt at medbringe specialcykler på andre dele af DSB Øresunds strækning.

Segway og benzindrevne køretøjer

Det er ikke tilladt at medbringe Segways eller køretøjer, der drives med benzin eller andet let antændeligt brændstof.

Tandemcykler

Du kan ikke tage en tandemcykel med i metro, busser, lokalbanetog og internationale tog. I S-tog og Øresundstog må du til gengæld godt tage en tandemcykel med. I Regionaltog, Interregionaltog, InterCity og InterCityLyn, kan tandemcykler tages med i visse tog, når adgangsforholdene tillader det, og togpersonalet skønner, at der er plads. Der betales to gange den pris, der skulle have været betalt for en almindelig cykel.

Kunder i DSB-tog, der er omfattet af Ledsageordningen eller har legitimationskort fra Dansk Blindesamfund eller Instituttet for blinde og svagtseende børn og unge betaler det samme for en tandemcykel som for en almindelig cykel.

 

Køb cykelbillet

I billetautomat

Du kan købe din cykelbillet i billetautomaterne på tog- og metrostationer. Cykelbillet sælges ikke i busserne.

Find billetautomat

 

Rejsekort

Du kan tage din cykel med på alle typer af rejsekort. Du skal bare huske at checke cyklen ind separat på en rejsekortautomat eller hos buschaufføren.

Læs mere

 

Mobilbillet

Du kan købe cykelbillet via mobilen på flere måder.

  • Med app’en ’DOT Mobilbilletter’ til iPhone og til Android kan du købe cykelbillet til rejser i hele hovedstadsområdet (zone 1-99).
  • Med Mobilbillet Online kan du købe cykelbillet over betalingskort og få billetten tilsendt som SMS.
  • Køb cykelbillet via SMS ved at sende din startzone, mellemrum, 'c' til 1415. Eksempel "80 c" for bestille en cykelbillet fra zone 80. Cykelbilletten er gyldig i 8 zoner i 2 timer 45 minutter. Læs mere om SMS billet
  • Bruger du app'en 'DOT Mobilpendlerkort' til rejser i 2-8 zoner, kan du også tilkøbe en cykelbillet her. Du kan få 'DOT Mobilpendlerkort' app til Android og iPhone.