Billetter og mobilklippekort til børn

Børn betaler ca. halv pris, når de rejser på enkeltbillet eller mobilklippekort. Gyldigheden er den samme som tilsvarende billetter for voksne.

Børn under 12 år

Børn under 12 år betaler børnepris (ca. halv pris), når de rejser alene, og kan gratis tage et andet barn under 12 år med. To børn under 12 år kan rejse gratis, når de følges med en voksen med gyldig billet eller kort. Fire børn under 12 år kan rejse sammen på én voksenbillet eller ét voksenklip på et mobilklippekort, når den samlede rejse er under 9 zoner.

Børn 12-15 år

Børn 12-15 år betaler børnepris (ca. halv pris) og kan gratis tage et barn under 12 år med. To børn 12-15 år kan rejse sammen på voksenbillet eller ét voksenklip på et mobilklippekort, når den samlede rejse er under 9 zoner.

Når et barn under 16 år kører på voksenbillet eller mobilklippekort til voksne, udvides zonegyldigheden til det dobbelte. Den tid, billetten eller klippet er gyldigt, følger det fordoblede zoneantal. Læs mere om priser og billetter

 

Barnevogne og klapvogne

Du kan gratis tage barnevogne, klapvogne og løbevogne med i bus, tog og metro, så længe pladsforholdene er til det, og så længe vognene anvendes til transport af børn. Det er altid personalet, der vurderer, om der er plads, og personalets anvisninger skal følges. Hjulene skal kunne låses.

I toget

I InterCityLyn, InterCity og InterRegional skal der altid reserveres plads. Pladsbillet er gratis. I disse tog kan det være nødvendigt at sammenklappe barnevogne med bredde på over 76 cm. 

I busser

I busser kan der højst være to enheder, med mindre andet er angivet. En enhed er en kørestol, barnevogn eller cykel. Vognen skal stå i kørselsretningen og være bremset. Barnet kan sidde i barnevognen, så længe det er fastspændt og under opsyn. Der må ikke sidde flere børn i vognen, end den er beregnet til. 

I metroen

I metroen er der flexområder (områderne med klapsæder), som er forbeholdt passagerer med barnevogne, kørestolsbrugere og passagerer med stor bagage.

Rejser du med en større gruppe børn, kan du via perronens gule opkaldspunkter komme i kontakt med metroens kontrolrum. Du kan fortælle, hvor I befinder jer, hvilket tog I skal med, og hvor mange børn du rejser med. Kontrolrummet vil så sørge for, at dørene holdes åbne, til alle børn er inde i toget. I toget kan du enten henvende dig til en Metro Steward eller bruge det gule opkaldspunkt til at kontakte kontrolrummet for at sige, hvor I skal af, så I er sikre på at komme af toget på en god måde.