DOT Mobilpendlerkort er til dig, der rejser samme strækning mere end ca. 26 gange (13 dage tur/retur) om måneden. Med et mobilpendlerkort kan du rejse et ubegrænset antal rejser i en periode fra 30-183 dage i de sammenhængende zoner, det er købt til.

Mobilpendlerkort kan købes til korte rejser (2-8 zoner) og lange rejser (9 zoner eller derover). Du kan købe dit pendlerkort via mobiltelefonen til iPhone eller Android.

Læs mere om pendlerkort til korte og lange rejser

Mobilpendlerkort er personligt og må kun benyttes af den person, der er registreret som bruger. Mobilpendlerkortet må desuden kun benyttes på eller sammen med den telefon, der har det telefonnummer, det er registreret under. Kortet vises i den tilhørende app.

Sådan gør du

Du skal hente app’en ”Mobilpendlerkort” til Iphone eller Android.

Når du åbner app’en første gang, skal du gemme dit telefonnummer og indtaste den kode, som du får tilsendt på sms. Det sikrer, at app’en er knyttet til dit telefonnummer, og at app’en husker det, når du bruger den fremover.

Opret pendlerkort

Start i menuen ”Køb kort”.

Skriv de zoner, du skal bruge. Hvis du har eller har haft et pendlerkort i forvejen på papir, kan du skrive af efter det. Er du i tvivl om, hvilke zoner du skal bruge, kan du se det under priser på www.rejseplanen.dk.
Bemærk, at du kan kun købe pendlerkort til zoner, der grænser op til hinanden. Du skal vælge mindst to zoner. Skal du bruge, hvad der svarer til 9 zoner eller mere, skal du have vælge det som strækning A-B.

Du skal markere, om du vil have et børne- eller et voksenkort, samt om du ønsker tillæg til DSB 1’ ( DSB 1’ er kun tilgængeligt i visse tog).

På næste side skal du vælge periode. Den mindste periode, du kan vælge, er 30 dage. Hvis ikke du vælger noget, får du automatisk et mobilperiodekort til 30 dage fra i dag.

Du kan vælge start- og slutdato fleksibelt, som du vil, dog med disse begrænsninger:
– Første gyldighedsdag skal være indenfor de næste 2 måneder
– Gyldighedsperioden skal være mellem 30 og 183 dage
– Hvis du fylder 16 år i kortets gyldighedsperiode, kan kortet højst være gyldigt i 30 dage efter din fødselsdag.

Du kan således vælge, om du vil starte lige efter en ferie eller weekend, og slutte lige før en ferie eller weekend.

Du skal herefter indtaste en række personlige oplysninger som navn, adresse, fødselsdato m.m. Kortet er personligt, og må kun bruges af den person, der er registreret i app'en.

Til sidst skal du acceptere handelsbetingelserne og bekræfte dit køb.

Betaling

Første gang du køber, skal du indtaste oplysningerne fra dit betalingskort. Oplysningerne kan gemmes, så du ikke behøver at indtaste dem hver gang, du fornyer dit kort. Kortoplysningerne gemmes hos DIBS, der formidler betalingen, og som du sikrer med et password, du selv vælger. Betalingskortdata ligger ikke i selve app’en og er hverken synlige eller tilgængelige for andre.

Du kan betale med følgende kort: Dankort, Visa-Dankort, Visa, Visa Electron, Mastercard og Maestro.

Fornyelse

Du får en påmindelse på din telefon et par dage før, dit kort udløber. Du kan vælge at forny det med det samme eller vente til senere. Du kan også selv vælge, om det skal starte lige efter det gamle udløber, eller om du vil vælge en ny periode. Den nye periode skal opfylde samme krav, som da du købte kortet første gang..

Du beholder automatisk samme zoner og øvrige oplysninger på kortet, når du fornyer det. Hvis du ønsker at ændre dem, kan du vælge punktet ”Forny og opdater dine oplysninger”, så kan du frit vælge andre zoner eller ændre dine personlige oplysninger.

Tilkøbsbilletter

Du kan købe tilkøbsbilletter til ekstra zoner (udover dem du har på dit pendlerkort), samt til cykel eller DSB 1′. Det kan du gøre under punktet “Køb billet”. Tilkøb købt i app’en, kan kun bruges sammen med et gyldigt pendlerkort i app’en. Tilkøbsbilletten “hæftes” på det gyldige pendlerkort i det tidsrum tilkøbsbilletten gælder.

Du kan bruge det samme gemte betalingskort, du bruger, når du fornyer dit pendlerkort, til tilkøbsbilletter, men du kan også vælge et andet.

Visning og kontrol

Når du skal vise dit kort, skal du blot åbne app’en. Hvis du har et gyldigt pendlerkort, vil det automatisk komme frem, når du starter app’en.

Ved kontrol eller når du stiger på en bus, skal forsiden vises. Hvis personalet beder om det, skal du bladre til stregkoden (1. bagside), der skal kunne scannes. Vær derfor opmærksom på, om din telefonskærm har skader, som umuliggør scanning. Desuden skal du kunne vise anden legitimation, der dokumenterer, at du er den person, der står som bruger af kortet, hvis du bliver bedt om det.

Har du en gyldig tilkøbsbillet, cykelbillet eller DSB 1′-tillæg, som du har købt i app’en, så vises den sammen med dit gyldige periodekort (vedhæftet). Du kan fjerne den vedhæftede billet ved at klikke på pendlerkortet, og få billetten tilbage igen, ved at trykke på hæfteklammen. Billetten kan vendes ved at klikke på den (den har også sin egen stregkode og kontrolkode).

Har du flere gyldige billetter på samme tid, kan du bladre i dem ved at trykke på nederste hjørne.

Tilbagebetaling

Pendlerkort kan tilbagebetales til fuld pris før første gyldighedsdag. Når gyldigheden er begyndt, modregnes de dage, kortet har været brugt. 

Tilbagebetaling sker til det samme betalingskort, som blev brugt ved køb af kortet.